Door de ogen van de fotograaf

Sint-Willebrord - 7 april 2020

RogelliSportswear heeft als missie #enjoythedistance. Dit staat voor genieten van een mooie rit en genieten van prachtige uitzichten, alleen of samen met anderen. Wanneer jij geniet van de rit, ben je voor ons altijd een winnaar. Wij willen jou dan ook graag inspireren met onze fotoshoots en zoeken daarom altijd naar prachtige, spraakmakende locaties. We laten je graag onze top-5 zien die we maakten in The Lake District, Corsica, Calgary, Girona en Toscane.  

The Lake District
Het Lake District National Park is gelegen in Noordwest-Engeland en kent magistrale uitzichten. Na iedere bocht werden we weer verrast met adembenemende landschappen. Niet eerder vonden we zoveel mooie plekken binnen een straal van 50 km. Gelukkig waren onze Rogelli modellen goed getrainde fietsers want de glooiende landschappen werden soms afgewisseld met klimmetjes van zelfs 25 tot 30 procent. Ook werden we verwend met een prachtige zonsondergang. Een geluksmomentje omdat deze streek niet meteen bekend staat om het goede weer.  

10005-lakedistrict_5
10012-lakedistrict_7
10010-lakedistrict_6

Girona
Sinds onze fotoshoot aan Girona snappen we waarom er zoveel profwielrenners wonen.  Fietsen in Girona is erg divers en je kunt vele kanten op. Van fietsen in de bergen tot wat rustiger heuvelachtig terrein, dus voor fietsers van elk niveau. Ook aan de veiligheid voor fietsers is gedacht want langs de wegen staan verkeersborden die aangeven dat automobilisten 1,5 meter afstand moeten houden van fietsers. Vergeet ook de stad Girona zelf niet te bezoeken. De Catalaanse stad speelt in op wielertoeristen met o.a. fiets cafés, hippe wielerzaken en hotels speciaal voor fietsers.

10011-girona_8
10014-girona_9

Corsica
De schoonheid van Corsica zullen we niet snel vergeten. Vanwege de grootte van het eiland moesten er wel heel wat kilometers worden gereden. De hoogtepunten op Corsica waren Bonifacio en de kustweg bij Piana. Het stadje Bonifacio ligt boven op een massieve rots, 80 meter boven zee. De kustweg bij Piana loopt tussen hoge rode rotsen. Het maakte een enorme indruk om erdoorheen te fietsen. Een route om niet snel te vergeten. De zonsopkomsten op Corsica zijn van bijzondere aard. Deze keer stond de wekker op 4.30 uur. Gelukkig was het weer meer dan de moeite waard

10001-corsica_10
10015a-corsica_11
10003-corsica_12

Calgary 
Voor de wintershoot staken we de oceaan over richting Canada. We hadden de shoot gepland in de regio Calgary. We verbleven bij onze distributeur in Cochrane. Op nog geen uur rijden van de RockyMountains en de nationale parken Banff en Jasper. Onze Canadese modellen brachten ons naar de mooiste plekken en we werden dan ook overladen met adembenemende winterse vergezichten en een ongerepte natuur. Verder stonden we vooral versteld van de vriendelijke mensen en de enorm grote auto’s. Maar wat een prachtige en onvergetelijke shoot was dit.  

10008-calgary_13
10002-calgary_16
10013-calgary_15
10009-calgary_14

Toscane
Voor onze laatste zomershoot kozen we Toscane. Deze prachtige Italiaanse streek is een echte aanrader om met de fiets te beleven. Het zal wel een pittige uitdaging worden, want ondanks veel prachtige landschappen kun je heel wat hoogtemeters maken. Het Toscaanse landschap wordt gedomineerd door de cipres, de olijfboom en druivenranken en stadjes als Lucca, CastagnetoCarducci en San Gimignano ademen een pure Italiaanse sfeer. Nergens anders in Italië is de combinatie van fraaie landschappen, cultuurhistorie, een aangenaam klimaat en culinaire verzorging zo uitgebalanceerd als hier. Vooral in het mooie Lucca hadden we veel bekijks. ‘Bella Rogelli‘ Klonk het af en toe door de nauwe steegjes. Met een glimlach namen we de complimenten in ontvangst

10004-tuscany_17
10007-tuscany_18_1
10006-tuscany_19_1