Che bello! Droom van een prachtige rit langs de Amalfikust

010-065_15_FRUITY_jerseyss_blackred_1000

Adembenemende zonsopgangen die het azuurblauwe water laten glinsteren, een slingerende kustroute met uitzicht op schilderachtige dorpjes en heerlijke cappuccinodi Bufala’ in het zonnetje. De 'Costiera Amalfitana, zoals de Italianen het noemen, is een 40 kilometer lange kustlijn ten zuiden van Napels. Het wordt beschouwd als een van de mooiste kustlijnen ter wereld. En zeg nou zelf, daar wil je toch gefietst hebben? In deze blog geven wij je vijf tips voor een heerlijke fietstocht. 

#1 Rise & shine
De mooiste momenten van de dag beleef je bij zonsopgang en zonsondergang. De felle oranje zon geeft het landschap van de Amalfikust dan prachtige kleuren. Zet je wekker dus op tijd en begin je fietsrit meteen goed.  

009.911_22_CLASSIC_bottle500cc_transparent_1500x1000

#2 De geur van citroenen 
Zeg je Italië, dan zeg je limoncello. Het dorpje Maiori staat bekend om de vele citroenbomen die onder andere worden gebruikt voor de productie van limoncello. Ook wordt het sap van de citroenen in veel lokale gerechten gebruikt. 

VIEWS00031

Het is even zoeken, maar als je je best doet dan vind je Sentiero di Limoni, oftewel het limoenen pad. Dit smalle pad verbindt Maiori met het dorp Minori en brengt je langs allerlei citroenbomen. Fietsen kun je hier absoluut niet, maar mocht je het pad tegenkomen, dan is het het zeker waard om even af te stappen.  

citroenen_1500x1000

#3 Un cappuccino, per favore 
Geen fietsrit zonder koffie en een goede bodem. Nadat je wat kilometers in de benen hebt, stop je bij een van de vele restaurantjes voor een ‘Cappuccinodi Bufala’. Een heerlijke romige cappuccino met melk van de buffel. Een verse pasta geeft je weer energie om door te kunnen.  

cappuccino-pasta_1500x1000

#4 Gelato
Is een pasta toch een beetje too much? Langs de hele Amalfikust vind je heerlijk citroenijs! En wat is er nou lekkerder dan even met je blote voeten door het zeewater lopen terwijl je van je ijsje geniet? La vita è bella.

010-062_11_DAISY_jerseyss_coral_1000

#5 Rijd in stijl
Om het echte Italiaanse gevoel te krijgen, spot je Fiat 500s en Vespas. Maar ook andere autoliefhebbers kunnen hier tijdens het fietsen hun ogen uitkijken. De kustlijn heeft een grote aantrekkingskracht heeft op Hollywoodsterren en de daarbij passende autos. 

auto-scooteramalfi_1500x1000

Alles komt goed 
Zit reizen er voorlopig nog even niet in? Onthoud dan wat de Italianen zeggen: ‘Andrà tutto bene’. Alles komt goed. En houd tot die tijd onze Instagrampagina in de gaten voor meer reels en foto’s van la bella Italia. 


Nieuwsgierig geworden naar het prachtige Napels? Zeg dan ja tegen nieuwe avonturen! Iets waar Nynke alles van af weet. Door middel van haar amazing tips zul je een onvergetelijke ervaring op doen, waar in Italië je ook heen gaat. Benieuwd naar meer toffe avonturen van Nynke? Bekijk dan hier haar Instagrampagina! 

fiets_en_ondergaandezon_1500x1000