ONTDEK HOE MERINO W0L JOU HELPT
TE GENIETEN VAN DE AFSTAND

Discover how Merino wool helps you enjoy the distance

Weer of geen weer, de winterfietser fietst. Maar is de kou comfortabel? Niet per se. Het plezier is soms ver te zoeken bij de winterfietser. Terwijl het juist de kou is die het hart verwarmt, aldus dichter Frank Heinen in zijn ode aan de winter. Kou hoeft jouw fietsplezier niet in de weg te staan. Neem een voorbeeld aan het Merino schaap! Hij geniet, ook bij temperaturen van - 10°C. Ontdek hoe het comfort van veelzijdig Merino jou het plezier in het fietsen teruggeeft. Ook in de winter. Juist in de winter.

Weather or no weather, the winter cyclistcycles. But is thecoldcomfortable? Notnecessarily. The pleasure is sometimes far fromthe winter cyclist. Whileit is preciselythecoldthat warms theheart, accordingto poet Frank Heinen in his ode to winter. Cold does not have to get in the way of yourcyclingpleasure. Take theMerinosheep as anexample! He enjoysit, even in temperatures of -10°C. Discover howthe comfort of versatileMerinogivesyou back thejoy of cycling. Even in winter. Especially in winter. 

Nooit meer koud

Dankzij een sterk staaltje evolutie, reageert Merino wol op de veranderingen van jouw lichaamstemperatuur. Als je sport, bouwt je lichaam warmte op. De unieke structuur van de Merino wol-vezel houdt die opgebouwde lichaamswarmte vast. Er vormen zich luchtkamertjes die een isolerende laag creëren, waardoor je beschermd bent tegen de kou. Je bent dus je eigen warmtebron.

Never cold again

Thanksto a powerfulfeat of evolution, Merinowoolreactsto changes in your body temperature. Whenyouexercise, your body builds up heat. The uniquestructure of theMerinowoolfibretrapsthis built-up body heat. Air chambers form thatcreatesaninsulatinglayer, protectingyoufromthecold. Soyou are yourown heat source. 

Droog & fris

Soms bouwt je lichaam te veel warmte op, zeker als je sport. Als reactie daarop ga je zweten. Een kwaliteit van Merino wol is dat deze wol-soort transpiratie absorbeert, zonder vochtig aan te voelen. Het zweet verdampt namelijk sneller dan bij andere textielsoorten, zoals katoen. Ideaal voor sporters, want je behoudt altijd een droog en fris gevoel.

Dry & Fresh

Sometimesyour body builds up toomuch heat, especiallywhenyouexercise. In response, you start tosweat. Onequality of Merinowool is thatitabsorbsperspiration without feeling damp. In fact, sweatevaporatesfasterthanwithothertextiles, such as cotton. Idealforathletes, as youalways keep a dry andfresh feeling. 

Bye bye sweaty feet

Didyouknowthatsweat is odourlessbyitself? It is thebacteria on your skin thatcausethetypicalsweatsmell. BecauseMerinowool is naturallyantibacterial, youwon'tbebotheredbysweatodours. Merinowool has a thinner andfinerwoolfibrethanotherwools, which is much harder forbacteriatopenetrate. Thisnaturalantibacterial property of Merinowoolprevents bad odours. Which is nice. 

Bye bye zweetvoeten

Wist je dat zweet van zichzelf geurloos is? Het zijn de bacteriën op je huid die zorgen voor de typische zweetgeur. Omdat Merino wol van nature antibacterieel is, heb je geen last van zweetgeurtjes. Merino wol heeft een dunnere en fijnere wol-vezel dan andere wol-soorten, waar bacteriën veel moeilijker in kunnen doordringen. Deze natuurlijke antibacteriële eigenschap van Merino wol, voorkomt vieze geurtjes. Wel zo fijn.

Zuper zacht

En de fijne structuur van de Merino wol-vezel heeft nog een voordeel. Namelijk zijn unieke zachtheid. De stof voelt heerlijk zacht aan op de huid en is daarom geliefd onder sporters als onderkleding. Wol heeft het imago dat het jeukt. Bij Merino wol hoef je daar niet bang voor te zijn. In tegenstelling tot de wol-vezel van andere wol-soorten, is de vezel van Merino wol buigzaam. Het is die buigzaamheid die zorgt voor de fijne, delicate structuur van de stof.

Super soft

Andthe fine structure of Merinowoolfibre has another advantage. Namelyitsuniquesoftness. The fabricfeelswonderfully soft on the skin and is thereforepopularamongathletes as underwear. Wool has the image of beingitchy. WithMerinowool, youdon't have toworryaboutthat. Unlikethewoolfibre of otherwool types, thefibre of Merinowool is pliable. It is thispliabilitythatgivesthefabricits fine, delicate structure. 

Wel de lusten, niet de lasten

Vaak is Merino wol kleding dun, vanwege de fijne vezel. Ook deze eigenschap maakt Merino wol uitermate geschikt voor sportkleding. Inmiddels weet je dat Merino wol veel voordelen heeft voor sporters. Dankzij de fijne vezel geniet je wel van de voordelen van wol, maar zonder last te hebben van een dikke laag stof. Vooral voor sokken is dat fijn, want in je schoen wil je dat er zo min mogelijk wrijving ontstaat

The joys, not the burden

OftenMerinowoolclothing is thin, duetoits fine fibre. This property alsomakesMerinowoolextremelysuitableforsportswear. BynowyouknowthatMerinowool has manyadvantagesforathletes. Thankstothe fine fibre, you do enjoythe benefits of wool, but without beingbotheredby a thicklayer of fabric. This is especiallyniceforsocks, because in yourshoeyou want as little friction as possible 

Wear more, wash less

Merino wol is een natuurproduct. Het is biologisch afbreekbaar en daarmee niet belastend voor de natuur. Ook is wol 100% recyclebaar. Vanuit ecologisch perspectief is Merino wol dus duurzaam, maar het gaat ook lang mee. Dankzij de antibacteriële werking, hoef je kleding ook niet vaak te wassen. Een nachtje uit hangen is voldoende. Dat scheelt weer een wasbeurt! Ook dat is duurzaam. Kortom, een bewuste keuze!

Wear more, wash less

Merinowool is a natural product. It is biodegradableandthereforenotharmfulto nature. Wool is also 100% recyclable. Sofromanecologicalperspective, Merinowool is sustainable, but italsolasts a long time. Thankstoitsantibacterialproperties, youdon'tneedtowashclothesveryofteneither. Hanging out overnight is enough. Thatsavesanotherwash! Thattoo is sustainable. In short, a consciouschoice! 

Enjoy the distance in Merino

Genieten staat bij Rogelli op de eerste plaats. En dat kan alleen in comfortabele kleding. Onze Merino wol is gecertificeerde Merino wol uit Australië van de beste kwaliteit. Ontdek onze onderkleding en sokken en geniet comfortabel van de afstand.

Enjoy the distance in Merino

Enjoymentcomes first at Rogelli. Andthat is onlypossible in comfortableclothing. OurMerinowool is certifiedMerinowoolfrom Australia of thehighestquality. Discover ourunderwearandsocksandenjoythedistancecomfortably.